Näillä sivuilla on tietoa Metropolian avoimesta TKI-toiminnasta sekä kirjaston TKI-toiminnan tukipalveluista. Avoimeen TKI-toimintaan sisältyvät avoimuutta edistävä toimintakulttuuri, julkaisujen avoimuus, tutkimusaineistojen ja -menetelmien avoimuus sekä avoin oppiminen.
Kirjasto tarjoaa hankkeille aineistonhallinnan ja julkaisutoiminnan tuen lisäksi luotettavia tiedonlähteitä, tiedonhaun opastusta ja tiedonhakupalveluita.
Metropolian tavoitteena on olla vaikuttajakorkeakoulu. Avoin toimintatapa on merkittävässä roolissa vaikuttavuuden saavuttamisessa, sillä siten varmistamme, että Metropoliassa tuotettu tieto saa näkyvyyttä ja osaaminen välittyy tehokkaasti. Tavoitteen saavuttamiseksi TKI-toiminnan menetelmien, aineistojen, tuotosten ja tulosten tulee olla mahdollisimman laajasti saatavissa ja hyödynnettävissä.
Ammattikorkeakoulujen avointa toimintakulttuuria kuvataan käsitteellä avoin TKI-toiminta, yliopistoissa ja muissa tutkimusinstituutioissa käytetään käsitettä avoin tiede ja tutkimus.
Avoimeen TKI-toimintaan sisältyvät:
Metropolia on sitoutunut 3AMK eli Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian strategisen liittouman yhteiseen Viisas avoimuus -politiikkaan, joka määrittelee niiden TKI-toiminnan sekä oppimistoiminnan avoimuutta.
Avoimen TKI-toiminnan prosessin kaikissa vaiheissa voi toimia avoimuutta edistävästi:
Lähde: Päällysaho, S. & Latvanen, J. Kuva: Avoimen TKI-prosessin viisi päävaihetta.
Metropolian kirjasto- ja tietopalvelut | Saavutettavuusseloste