Siirry pääsisältöön

Kirjaston palvelut

Henkilökunnan tarvitsemat aineistot

Henkilökunta voi tehdä hankintaehdotuksia kirjaston kokoelmiin. Hankimme kirjaston määrärahoista aineiston (kirjat, lehdet, DVD:t, äänitteet jne.) kokoelmiimme. AV-aineistoa voimme hankkia vain, jos sillä on kirjasto-oikeudet.

Henkilökunta voi myös tilata painettuja kirjoja kirjaston kautta omaan työkäyttöön.

Lainat kirjaston kokoelmista

Henkilökunnan jäsenenä lainaat aineistoja kirjaston käyttösääntöjen mukaisesti.

Henkilökunnan lainojen uusintapalvelu

Metropolian henkilökunnan lainat uusitaan automaattisesti 15 kertaa. Lainasi uusitaan, mikäli

  • lainaan ei ole varauksia
  • lainaa ei ole jo uusittu 15 kertaa
  • sinulla ei ole maksamattomia maksuja 15 € tai enemmän. 

Jos lainaa ei voi uusia, saat sähköpostiisi muistutuksia kirjaston käytänteiden mukaisesti. Palauta laina viikon sisällä eräpäivästä mihin tahansa 3AMK-kirjastoon, niin vältyt myöhästymismaksuilta. Olet vastuussa lainaamastasi aineistosta ja sen palauttamisesta ajoissa. Lainojen uusintapalvelu ei vapauta tästä vastuusta. Jos aineisto katoaa, olet velvollinen joko korvaamaan sen tai toimittamaan kirjastoon korvaavan tuotteen.

Kirjat omaan työkäyttöön

Hankimme painettuja kirjoja tutkinto-ohjelman tai tulosalueen laskuun. Tutkinto-ohjelman/tulosalueen pitää hyväksyä hankinta ja kirja jää pysyvästi tilaajalle. Kirjaa ei merkitä kirjastotietokantaan eikä sitä tarvitse palauttaa kirjastoon. Henkilökunta ei voi tehdä oma-aloitteisesti hankintoja kirjaston maksettavaksi. 

Kirjat hankkeiden käyttöön

Kirjaston kautta voi hankkia paineittuja kirjoja myös hankkeiden tarpeisiin. Kustannukset maksetaan hankerahoituksesta. Hankintaehdotuksen tekijä ilmoittaa kirjastolle hankintavaiheessa maksavan kustannuspaikan ja hyväksyjän nimen. Kirja jää tällöin hankkeelle. Se leimataan Metropolian leimalla, mutta kirjan tietoja ei viedä kirjastotietokantaan. Hankkeen päätyttyä kirjat voi lahjoittaa kirjaston kokoelmaan.

Lehdet

Kirjasto tilaa painettuja ja elektronisia lehtiä vain kirjaston kokoelmiin ja kaikkien asiakkaiden käyttöön.

Elektroniset aineistot

Elektronisia aineistoja emme voi hankkia työkäyttöön. Kirjasto hankkii e-aineistoja vain kirjastokäyttöön, jolloin aineisto lisensioidaan koko organisaatiolle. 

E-kirjat

Kaikkia e-kirjoja ei ole mahdollista hankkia kirjastokäyttöön. 

Kirjasto voi hankkia e-kirjoja hankkeiden tarpeisiin hankerahoituksella silloin, kun e-kirjat ovat saatavilla kirjastolisenssillä. Tällöin kyseiset e-kirjat ovat kirjaston kautta kaikkien metropolialaisten käytettävissä.

Opettajien aineistot

Opettajien oppaiden e-kirjaversioita ei voi ostaa kirjaston kautta. Henkilökohtaiseen käyttöön tarvittavat elektroniset kirjat, lehdet, standardit ja opetusmateriaalit hankkii henkilökunta itse. Kustannuksista vastaa yksikkö tai hanke.

Ohjelmistot ja järjestelmät

Asennettavien ohjelmien osalta ota yhteyttä Tietohallintoon. 

Tee hankintaehdotus

Ehdota aineistoa kirjaston kokoelmiin

Voit tehdä hankintaehdotuksen alla olevalla lomakkeella tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kirjasto@metropolia.fi. Teethän hankintaehdotuksen hyvissä ajoin ennen kurssin alkua!

Tilaa painettuja kirjoja työkäyttöön

Voit tilata painettuja  kirjoja alla olevalla lomakkeella

  • omaan työkäyttöön
  • hankkeen käyttöön
  • tutkinto-ohjelman käyttöön

Kustannuksista vastaa tutkinto-ohjelma, yksikkö tai hanke. Kirjat eivät tule kirjaston kokoelmiin.

Metropolian kirjasto- ja tietopalvelut | Saavutettavuusseloste