Metropolia LibGuides: Tiedonhaku sosiaali- ja terveysalalla: Tietokannat ja e-aineistot

Tietokannat

Tältä sivulta löydät sote-alojen keskeisimmät e-aineistopalvelut ja tietokannat, joiden avulla voit etsiä sekä kotimaisia että kansainvälisiä tutkimuksia, artikkeleja, raportteja ja suosituksia. Jokaisella e-aineistopalvelulla tai tietokannalla on oma hakusivu. Suuren osan niiden sisällöistä löydät myös MetCat Finnan Kansainvälisten e-aineistojen haun kautta.

Kaikki tietokannat ja e-aineistopalvelut löydät Tietokannat ja e-aineistot A-Ö -listalta.

Tietokannat ja e-aineistot A-Ö

Kansainvälisiä artikkeleja ja tutkimuksia

CINAHL Complete (Ebsco) This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Hoitotiede, terveydenhuolto
CINAHL (the Cumulative Index of Nursing & Allied Health Literature) is one of the largest and most in-depth nursing research databases.
Sisältää suomenkielisen Hoitotiede-lehden.
PubMed This link opens in a new window
Lääke- ja terveystieteet
Tärkein kansainvälinen lääke- ja terveystieteiden viitetietokanta, jossa miljoonia artikkeliviitettä. Tietokanta on avoin kaikille.

Bibliographic citations and abstracts from nursing, biomedicine, and life sciences journals. A free resource supporting the search and retrieval of peer-reviewed research and literature.
Freely available online, requires no separate login.
ProQuest Central This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Monialainen, mm. lääke- ja terveystieteet, sosiaaliala, kasvatus, psykologia, liiketalous.
Contents include business (ABI/INFORM), health and medical, social sciences, arts and humanities, education, science and technology. The collection includes thousands of full-text scholarly journals, trade and professional titles, newspapers, magazines, dissertations, working papers, case studies, and market reports.
ScienceDirect This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Monialainen, mm. lääketiede, luonnontieteet, sosiaaliala, liiketalous.
Information source from the fields of medicine, natural sciences, engineering, economics, environmental science, arts, humanities and social sciences. Includes reference information and e-journals.
Taylor & Francis Online This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Monialainen, mm. sosiaaliala, psykologia, kasvatus, liiketalous.
Access to Taylor & Francis Social Science & Humanities Library (SSH).
Wiley Online Library This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Monialainen. Palvelussa olevat e-kirjat eivät ole metropolialaisten käytössä.
Includes approx. 1500 full text journals which cover healthcare, medical and physical sciences, technology, social sciences and the humanities. E-books not available.
Sage Journals This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Monialainen, mm. terveystieteet, lääketiede, yhteiskuntatieteet.
Includes over 900 journals which cover e.g. healthcare, medicine, social sciences, business and management, life and biomedical sciences, education, and engineering.
MEDLINE (Ebsco) This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Lääke- ja terveystieteet, sisällöt myös PubMedissa.
Bibliographic citations and abstracts from more than 5,500 medicine, nursing, biomedicine, and life sciences journals. MEDLINE content can also be searched via PubMed.

Kotimaisia artikkeleja ja tutkimuksia

Journal.fi-palvelun artikkelit löydät MetCat Finnan Kirjaston kokoelmat -haun kautta.

MEDIC This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Terveysalan artikkeleja
Viitteitä suomalaisista lääke- ja hoitotieteellisistä artikkeleista, kirjoista, väitöskirjoista, opinnäytetöistä ja tutkimuslaitosten raporteista. Sisältää myös suomen- ja englanninkieliset MeSH -asiasanat sekä kokotekstilinkin, mikäli aineisto on saatavissa myös verkossa.
Finna.fi This link opens in a new window
Aikakauslehtien artikkeleja, opinnäytetöitä - ja paljon muuta!
Finna.fi sisältää sekä viitetietoa että kokotekstiä verkossa.
Sisältää kaikkien kotimaisten yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kirjastojen kokoelmat ml. opinnäytetyöt sekä Arto-palvelun artikkeliviitteet.
Terveysportti This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Terveystieteiden tietoportaali
Sisältää mm. Lääkärin tietokannat, Hoitotyön tietokanta, Duodecim lääketietokanta ( Pharmaca Fennica ), Lääketieteen sanakirja, Suomen lääkärilehti ja Duodecim-lehti ( Duodecim Aikakauskirja ). Kirjautuessa palveluntarjoajalle siirtyy henkilötietoja (esim. nimi, sähköpostiosoite).
Lue lisää Terveysportti-palvelusta.

Näyttöön perustuva toiminta

Systemaattisia katsauksia, hoitosuosituksia, näyttöön perustuvaa aineistoa

Cochrane Library
- This link opens in a new window
The Cochrane Library contains high-quality systematic reviews to inform healthcare decision-making.
JBI (Ovid) This link opens in a new window
- This link opens in a new window
JBI is designed to assist in the clinical decision-making process and to support best practice in nursing and healthcare.
Contains for example evidence summaries, recommended practices and best practice information sheets, as well as JBI PACES and JBI SUMARI tools.

Campbell Collaboration

Hoitosuosituksia

Johtaminen, liiketalous

Emerald Insight This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Johtaminen, strategia, markkinointi, HR
Articles cover areas: management, strategy, leadership, marketing, human resources management, engineering, technology, etc.

Löydät lisää johtamiseen, liiketalouteen ja viestintään liittyviä tiedonlähteitä Liiketalouden oppaasta.

Tiedonhaku liiketalouden alalla

Alakohtaisia kansainvälisiä tietokantoja

Vapaasti verkossa olevia kansainvälisiä tietokantoja. Sisällöltään suppeampia kuin laajat terveysalan tietokannat.

Terveydenhuollon standardit

Standardeja löytyy mm. terveydenhuollon laitteista, tarvikkeista ja tietotekniikasta.

SFS Online This link opens in a new window
- This link opens in a new window
SFS Online (Metropolian verkossa)
SFS Online (etäkäyttö / remote access)
SFS Online (Metropolian verkossa / within Metropolia network)
SFS-standardeja elektronisessa muodossa. Valitse linkki sen mukaan oletko kampuksella (Metropolian verkossa) vai kotona (etäkäyttö). Kirjautuessa palveluntarjoajalle siirtyy henkilötietoja (esim. nimi, sähköpostiosoite).
Lue lisää SFS Online -palvelusta

Finnish Standards Association SFS online library. Select the link above based on whether you are on campus (Metropolia network) or at home (remote access). When signing in, some personal data (e.g. name, email address) is transferred to the service provider.
Read more about SFS Online

Kokoavat hakupalvelut

Google Scholar This link opens in a new window
Haulla löydät myös Metropoliaan lisensoituja aineistoja.
Includes scholarly literature (articles, theses, books, abstracts, etc.) across a wide variety of disciplines and sources, for example academic publishers, professional societies, and online repositories.
MetCat Finna
Kansainvälisten e-aineistojen haun kautta löydät suuren osan Metropoliaan hankittujen tietokantojen sisällöistä sekä paljon Open access -aineistoa - Kirjaston kokoelmat -haulla löytyy mm. Journal.fi-palvelun kotimaiset tieteelliset artikkelit
Metropolian kirjaston kokoelmat sekä e-aineistot.
Metropolia library collections and e-resources.

Hakusanojen löytäminen

Miten löydän omaan aiheeseeni sopivia asiasanoja?

Tutustu tietokannassa käytettyyn termistöön tekemällä testihakuja omilla hakusanoillasi. Käytä apuna löytämiesi artikkelien kuvailua. Klikkaa siis artikkelin otsikkoa jotta saat lisätietoa sen sisällöstä, ja tee hakuja myös löytämilläsi asiasanoilla.

Voit myös käyttää apuna asiasanastoja (saatavilla vapaasti verkossa). Joillain tietokannoilla on myös omia asiasanastoja.

E-aineistojen käyttöehdot

Metropolian käyttöön hankittuja e-aineistoja saa käyttää opetus-, opiskelu- ja tutkimustarkoituksiin.

Käyttämällä e-aineistoja sitoudut noudattamaan niiden käyttöehtoja. Esimerkiksi tulosteita tai tallennettuja tiedostoja ei saa välittää eteenpäin.