Metropolia LibGuides: Tiedonhaku tekniikan alalla: Tietokannat ja e-aineistot

Keskeiset e-aineistot

Tältä sivulta löydät tekniikan alan keskeisimmät e-aineistopalvelut (tietokannat) ja tiedonlähteet. Niiden avulla voit etsiä sekä kotimaisia että kansainvälisiä artikkeleja ja muita aineistoja. Jokaisella e-aineistopalvelulla tai tietokannalla on oma hakusivunsa. Suuren osan näiden sisällöstä löydät myös MetCat Finnan kansainvälisen e-aineistohaun kautta.

Kaikki tietokannat ja e-aineistopalvelut löydät Tietokannat ja e-aineistot A-Ö -listalta.

Tietokannat ja e-aineistot A-Ö

Kansainvälisiä artikkeleita ja tutkimuksia

ACM Digital Library This link opens in a new window
- This link opens in a new window
tietotekniikka, tietoliikennetekniikka, ohjelmointi, tekoäly
The ACM Digital Library is a research, discovery and networking platform containing:
- The Full-Text Collection of all ACM publications, including journals, conference proceedings, technical magazines, newsletters and books.
- A collection of curated and hosted full-text publications from select publishers.
- The ACM Guide to Computing Literature, a comprehensive bibliographic database focused exclusively on the field of computing.
ACS - American Chemical Society (-2023) This link opens in a new window
- This link opens in a new window
kemia, biokemia, bioteknologia, elintarvikekemia, ympäristöteknologia
Access to journals and articles published between 1996-2023. Agreement with ACS not renewed starting from 2024.
More information on FinELib pages.

ACS Publications (American Chemical Society) provides access to a comprehensive collection of the most cited peer-reviewed journals in the chemical and related sciences. In addition, the ACS also publishes a weekly newsmagazine, Chemical & Engineering News.
IEEE Xplore This link opens in a new window
- This link opens in a new window
sähkötekniikka, tietotekniikka, biotekniikka, robotit, ympäristötekniikka, rakennustekniikka, tekoäly
Access to publications from the Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE): journals, magazines, conferences and published standards.
EBSCOhost This link opens in a new window
- This link opens in a new window
GreenFILE: ympäristö, kestävä kehitys, kierrätys, saastuminen, ilmastonmuutos, ympäristötalous
Platform which includes databases such as Business Source Elite (BSE), CINAHL, MEDLINE, GreenFILE, ERIC, Regional Business News & Library, Information Science & Technology Abstracts.
ScienceDirect This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Monialainen, mm. tekniikka, lääketiede, luonnontieteet, liiketalous.
Information source from the fields of medicine, natural sciences, engineering, economics, environmental science, arts, humanities and social sciences. Includes reference information and e-journals.
ProQuest Central This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Monialainen, mm. tekniikka, lääke- ja terveystieteet, liiketalous, johtaminen
Contents include business (ABI/INFORM), health and medical, social sciences, arts and humanities, education, science and technology. The collection includes thousands of full-text scholarly journals, trade and professional titles, newspapers, magazines, dissertations, working papers, case studies, and market reports.
Emerald Insight This link opens in a new window
- This link opens in a new window
johtaminen, markkinointi, organisaatiot, henkilöstöhallinto, yhteiskuntatieteet, tekniikka
Articles cover areas: management, strategy, leadership, marketing, human resources management, engineering, technology, etc.

Opiskeletko terveysteknologiaa?

Lääke- ja terveystieteiden tietokantoja löydät Tiedonhaku sosiaali- ja terveysalalla -oppaasta.

Tiedonhaku sosiaali- ja terveysalalla/Tietokannat

Kotimaisia artikkeleita

Finna.fi This link opens in a new window
Kirjastojen, arkistojen ja museoiden yhteinen hakupalvelu. Löydät täältä esim. aikakauslehtien artikkeleita ja opinnäytetöitä.
Finna.fi sisältää sekä viitetietoa että kokotekstiä verkossa.
Sisältää kaikkien kotimaisten yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kirjastojen kokoelmat ml. opinnäytetyöt sekä Arto-palvelun artikkeliviitteet.
Kauppalehti Online This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Päivän Kauppalehti, ajankohtaiset markkinauutiset ja uutisarkisto. Myös Option, Faktan sekä muiden Kauppalehden liitteiden artikkelit.
Sisältää Kauppalehden, Option, Faktan, sekä muiden Kauppalehden liitteiden (esim. Presson, Vipin, Extran ja Saldon) artikkelit.

Lakitietoa

Edilex This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Lakitietopalvelu.
Hakuteos sisältää jatkuvasti päivitettävän voimassa olevan lainsäädännön, Euroopan unionin lainsäädäntöä, valtiosopimuksia, oikeuskäytäntöä, juridiset lehdet, juridisen uutispalvelun sekä hallituksen esitykset. Tietopalvelussa on mukana myös asiantuntijoiden kirjoittamia artikkeleita ja katsauksia.

Finlex
Oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
EUR-LEX
EU-oikeus ja -lainsäädäntö
GlobaLex
Eri maiden oikeudellisia tiedonlähdeoppaita
N-Lex

Tilastoja

Statista This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Statista-verkkopalvelusta löydät kansainvälisiä tilastoja ja markkinatietoa sekä tietoa kulutuskäyttäytymisestä.
Includes statistics, consumer surveys, industry studies, market analyses and forecasts, demographic trends, and much more. Includes Statista Consumer Insights (Global Consumer Survey) for in-depth analysis of consumer behaviour.

Google Scholar

Google Scholar on tieteellisten dokumenttien verkkohakupalvelu.

Google Scholar This link opens in a new window
Includes scholarly literature (articles, theses, books, abstracts, etc.) across a wide variety of disciplines and sources, for example academic publishers, professional societies, and online repositories.

E-aineistojen käyttöehdot

Metropolian käyttöön hankittuja e-aineistoja saa käyttää opetus-, opiskelu- ja tutkimustarkoituksiin.

Käyttämällä e-aineistoja sitoudut noudattamaan niiden käyttöehtoja. Esimerkiksi tulosteita tai tallennettuja tiedostoja ei saa välittää eteenpäin.