Metropolia LibGuides: Tiedonhaku liiketalouden alalla: Tietokannat ja e-aineistot

Keskeiset e-aineistot

Tältä sivulta löydät keskeisimmät tietokannat ja tiedonlähteet, joiden avulla voit etsiä sekä kotimaisia että kansainvälisiä artikkeleja ja muita aineistoja. Jokaisella e-aineistopalvelulla tai tietokannalla on oma hakusivunsa. Suuren osan niiden sisällöistä löydät myös MetCat Finnan kansainvälisten e-aineistojen haun kautta.

Kaikki tietokannat ja e-aineistopalvelut löydät Tietokannat ja e-aineistot A-Ö -listalta.

Kansainvälisiä artikkeleita ja tutkimuksia

ProQuest Central This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Monialainen, myös yritystietoa.
Contents include business (ABI/INFORM), health and medical, social sciences, arts and humanities, education, science and technology. The collection includes thousands of full-text scholarly journals, trade and professional titles, newspapers, magazines, dissertations, working papers, case studies, and market reports.
ScienceDirect This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Monialainen.
Information source from the fields of medicine, natural sciences, engineering, economics, environmental science, arts, humanities and social sciences. Includes reference information and e-journals.
Emerald Insight This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Liiketalous ja tekniikka, esim. johtaminen, strategia, markkinointi, henkilöstöhallinto, kuluttajakäyttäytyminen, kiertotalous, toimitusketju, ulkoistaminen
Articles cover areas: management, strategy, leadership, marketing, human resources management, engineering, technology, etc.
Taylor & Francis Online This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Liiketalous, psykologia, koulutus, media jne.
Access to Taylor & Francis Social Science & Humanities Library (SSH).
Business Source Elite (Ebsco) This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Liiketalous. Artikkeleita mim. lehdistä: Business Week, Forbes, Harvard Business Review, MIT Sloan Management Review
The service contains also company profiles from Datamonitor.
HBR is licensed for private individual use only. Direct links to HBR articles as assigned course material are not allowed.
ACM Digital Library This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Tieto- ja viestintätekniikka.
The ACM Digital Library is a research, discovery and networking platform containing:
- The Full-Text Collection of all ACM publications, including journals, conference proceedings, technical magazines, newsletters and books.
- A collection of curated and hosted full-text publications from select publishers.
- The ACM Guide to Computing Literature, a comprehensive bibliographic database focused exclusively on the field of computing.
IEEE Xplore This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Sähkö- ja tietotekniikka.
Access to publications from the Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE): journals, magazines, conferences and published standards.
Keenious This link opens in a new window
Tekoälyä hyödyntävä artikkelipalvelu. Hae artikkeleja vapaamuotoisella tekstillä tai syöttämällä pdf-tiedosto palveluun. Kirjaudu Metropolian sähköpostiosoitteella tai Microsoft-tunnuksella. Koekäytössä Metropoliassa vuoden 2025 ajan
Sign in with your Metropolia email.
Keenious Help Center
Keenious webinars

Kotimaisia artikkeleita

Kauppalehti Online This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Päivän Kauppalehti, ajankohtaiset markkinauutiset ja uutisarkisto. Myös Option, Faktan sekä muiden Kauppalehden liitteiden artikkelit.
Finna.fi This link opens in a new window
Kirjastojen, arkistojen ja museoiden yhteinen hakupalvelu. Löydät täältä esim. aikakauslehtien artikkeleita ja opinnäytetöitä.
Finna.fi sisältää sekä viitetietoa että kokotekstiä verkossa.
Sisältää kaikkien kotimaisten yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kirjastojen kokoelmat ml. opinnäytetyöt sekä Arto-palvelun artikkeliviitteet.

Sanastoja

Logistiikan sanasto
Logistiikan Maailmassa ylläpidetyt logistiikka- ja huolinta-alan sanastot (suomi-ruotsi-englanti-saksa-venäjä).

MOT This link opens in a new window
- This link opens in a new window
MOT sanakirjat (yleiskieli + erikoisalat), MOT Kääntäjä ja MOT Kielentarkastaja, Oxford University Pressin sanakirjat.
MOT Kielipalvelussa on käytössä kaikki sanakirjat (yleiskieli + erikoisalat), MOT Kielitoimiston sanakirja, MOT Kääntäjä ja MOT Kielentarkastaja, Oxford University Pressin sanakirjat.

MOT Kielipalvelu includes dictionaries as well as machine translation and proofreading tools.

Valter: valtioneuvoston termipankki
Budjettisanasto, EMU-sanasto, ilmasto- ja energiasanasto, korkeakoulusanasto, työmarkkinasanasto, verosanasto, ym.

Standardeja ja patentteja

Standardeihin ja patentteihin liittyviä tiedonlähteitä löydät Tekniikan oppaasta.

Tiedonhaku tekniikan alalla

Statista: markkina- ja tilastotietoa

Statista-verkkopalvelusta löydät kansainvälisiä tilastoja ja markkinatietoa sekä tietoa kulutuskäyttäytymisestä.

Statista This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Includes statistics, consumer surveys, industry studies, market analyses and forecasts, demographic trends, and much more. Includes Statista Consumer Insights (Global Consumer Survey) for in-depth analysis of consumer behaviour.

Lakitietoa

Edilex This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Lakitietopalvelu.
Hakuteos sisältää jatkuvasti päivitettävän voimassa olevan lainsäädännön, Euroopan unionin lainsäädäntöä, valtiosopimuksia, oikeuskäytäntöä, juridiset lehdet, juridisen uutispalvelun sekä hallituksen esitykset. Tietopalvelussa on mukana myös asiantuntijoiden kirjoittamia artikkeleita ja katsauksia.

Finlex
Oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
EUR-LEX
EU-oikeus ja -lainsäädäntö
GlobaLex
Eri maiden oikeudellisia tiedonlähdeoppaita
N-Lex

E-aineistojen käyttöehdot

Metropolian käyttöön hankittuja e-aineistoja saa käyttää opetus-, opiskelu- ja tutkimustarkoituksiin. Sisältöjen eteenpäin jakaminen ja kaupallinen käyttö on kiellettyä. Käyttämällä e-aineistoa hyväksyt käyttöehdot ja sitoudut noudattamaan niitä.

E-aineistopalveluiden tarkemmat käyttöehdot löydät E-aineistot-oppaasta sekä Tietokannat ja e-aineistot A-Ö -listasta © -merkin linkistä.

Google Scholar

Hakupalvelu, jonka avulla voi etsiä tieteellisiä julkaisuja useilta aloilta ja useista lähteistä (artikkeleita, opinnäytteitä, kirjoja, tiivistelmiä jne)

Google Scholar This link opens in a new window
Includes scholarly literature (articles, theses, books, abstracts, etc.) across a wide variety of disciplines and sources, for example academic publishers, professional societies, and online repositories.