Siirry pääsisältöön

E-kirjat

SFS Online

SFS-standardeja. Linkkejä yksittäisiin SFS-standardeihin ei löydy MetCat Finnasta, vaan voit hakea ja lukea standardeja SFS Onlinessa.

Valitse linkki sen mukaan oletko kampuksella (Metropolian verkossa) vai kotona (etäkäyttö).


SFS Onlinessa Metropolialle on hankittu käyttöön kaikki SFS-standardiryhmät (esim. 11 Terveydenhuollon teknologia).

  • Englanninkieliset sähköteknisen alan SFS-EN-standardit eivät kuitenkaan sisälly tilaukseen.
  • Käytössä on myös ISO ja IEC standardeja silloin, kun ne kuuluvat näihin Metropolialle tilattuihin ryhmiin, ja kun ne on vahvistettu Suomessa SFS-standardeiksi (esim. SFS-EN ISO 9001). Tämän lisäksi käytössä on myös joitain yksittäisiä ISO- ja IEC-standardeja.

Lue ja lataa

SFS Onlinessa olevat standardit ovat pdf-muodossa. Niiden lukemiseen tarvitset Adobe Acrobat Reader -ohjelman.

Tulosta

Yksittäisiä osia standardeista saa tulostaa paperille ja tallentaa sähköisesti koulutus-, opiskelu ja tutkimuskäyttöön. Tulosteita ja tallenteita ei saa jakaa eteenpäin, katso tarkemmat käyttöehdot kohdasta "Käytön rajoitukset".

SFS:n kirjasto

Jos jotain tarvitsemaasi SFS-standardia ei löydy SFS Onlinesta, voit käydä lukemassa sitä paikan päällä SFS:n kirjastossa. Vierailusta täytyy sopia etukäteen, eli ota ensin yhteyttä SFS:n kirjastoon.

Käytön rajoitukset

Käyttöoikeus Metropolian opiskelijoilla ja henkilökunnalla.

Standarditiedostot ovat vesileimattuja ja vesileimassa näkyy Metropolian nimi. Tekijänoikeuslaki suojaa standardeja ja niitä saa käyttää vain Metropolian sisäisessä toiminnassa. Standardeja tai niiden kopioita ei saa luovuttaa Metropolian ulkopuolelle.

Tutustu myös SFS Onlinen etusivun ohjeisiin sekä SFS Onlinen käyttöehtoihin:

SFS Onlinessa on myös yksittäisiä ISO- ja IEC-standardeja (näillä maks. 36 yhtäaikaista käyttäjää). Opiskelijat eivät saa tulostaa tai tallentaa ISO- tai IEC-standardeja.

Standardien käyttö opetuksessa

Koko standardia ei saa kopioida tai jakaa opiskelijoille. Ohjaa opiskelijat lukemaan tarvittavaa standardia SFS Onlineen.

Opettajilla on oikeus käyttää otteita yksittäisistä standardeista elektronisessa tai painetussa muodossa opetus- ja tutkimustoiminnan materiaalipaketeissa.

Katso tarkemmat käyttöehdot kohdasta "Käytön rajoitukset".

SFS Onlinen standardeja ei saa jakaa opetusmateriaalina yrityksille myydyissä koulutuksissa tai täydennyskoulutuksessa (kaupallinen käyttö kielletty). Tällaisille ryhmille tarvittavat standardit on hankittava erikseen SFS:ltä.

Metropolian kirjasto- ja tietopalvelut | Saavutettavuusseloste