Siirry pääsisältöön

E-kirjat

EllibsEllibs-logo

Ellibs on monialainen palvelu, Metropolian kokoelmaan kuuluu n. 350 e-kirjaa. Ostetut e-kirjat löytyvät MetCat Finnasta tai Ellibs-palvelussa kohdassa Kirjaston kokoelma. Kirjojen samanaikaisten käyttäjien määrä vaihtelee.

Lue

Osaa kirjoista voi lukea selaimessa. Jos kyseistä kirjaa ei voi lukea selaimessa, voit ladata sen laitteelle tai lukea sitä Ellibs-sovelluksessa (katso ohjeet alta).

Lataa

E-kirjat ovat ladattavissa omalle tietokoneelle, jolloin tarvitset Adobe Digital Editions -lukuohjelman.


Adobe Digital Editionsin lataamisen ja aktivoinnin jälkeen:

  • Valitse kirjan esittelysivulla haluamasi laina-aika ja paina "Lataa koneellesi" -painiketta. Oikeus lainaamiseen siirtyy laitteellesi erillisenä "URLLink.acsm"-tiedostona.
  • Avaa tiedosto Adobe Digital Editionsissa.
  • Jos .acsm-tiedosto ei avaudu suoraan Adobe Digital Editionsiin, tallenna tiedosto ensin koneellesi. Klikkaa sitten tiedoston nimen päällä hiiren kakkospainiketta ja valitse Avaa sovelluksessa (Open with). Valitse listalta Adobe Digital Editions.

Jos sinulla on ongelmia e-kirjan lataamisessa, katso ohjeita Ellibsin sivuilta:

Ellibs-sovellus

Voit käyttää Ellibsin e-kirjoja myös Ellibs-sovelluksella. Lataa sovellus omasta sovelluskaupastasi (App Store tai Google Play).

Kirjaudu sovelluksessa sisään Metropolian käyttäjätunnuksilla.

  • Jos sovellus pysähtyy käyttäjätunnusten syöttämisen jälkeen, sulje kirjautumisruutu. Näin pääset jatkamaan sovellukseen.
  • Jos palatessasi sovellukseen ei löydy yhtään kirjaa, kirjaudu sovelluksesta ulos ja uudelleen sisään.

Varaa

Jos halumasi e-kirjan kaikki kappaleet ovat lainassa, voit varata sen palvelussa. Varauksen saapumisesta saat ilmoituksen palvelussa antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Jos käytät Ellibs-sovellusta, voit myös aktivoida sovelluksen varauksiin liittyvät ilmoitukset.

Jos haluat ajastaa varatun kirjan saapumisen itsellesi sopivaan aikaan, voit lukita paikkasi varausjonossa.

Tulosta

Tulostusrajoitukset vaihtelevat kirjoittain. Ellibsin sivuilla kunkin kirjan tiedoissa kerrotaan, onko tulostus sallittua.

​Käytön rajoitukset

Käyttöoikeus Metropolian opiskelijoilla ja henkilökunnalla. Kirjaudu Metropolian käyttäjätunnuksilla (HAKA-kirjautuminen). Ei paikalliskäyttöä Metropolian ulkopuolisille asiakkaille.

Ellibsin e-kirjoissa on rajoitettu yhtäaikaisten käyttäjien määrää. Jos halumasi e-kirja ei ole saatavilla, voit varata sen palvelussa.

Metropolian kirjasto- ja tietopalvelut | Saavutettavuusseloste