Skip to main content

3AMK kirjastot: Etusivu

Yhteinen kirjastojärjestelmä

Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian kirjastot (3AMK-kirjastot) siirtyivät uuteen kirjastojärjestelmään toukokuussa 2019. Samalla 3AMK-kirjastojen painetut kokoelmat ja asiakasrekisteri yhdistettiin. Tällä sivulla kerrotaan yhdistämiseen liittyvistä asioista.

Asiointi 3AMK-kirjastoissa

3AMK-kirjastojen asiakas voi yhdellä kirjastokortilla lainata kaikkien kolmen kirjaston aineistoja

Kaikki lainat voi palauttaa mihin tahansa 3AMK-kirjastoon

Myöhästymismaksut voi maksaa mihin tahansa 3AMK-kirjastoon tai verkossa minkä tahansa 3AMK-Finnan kautta.

Yhteinen kokoelma

Löydät yhdellä haulla Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian kokoelmiin kuuluvat aineistot.

Aineistot voi hakea oman korkeakoulun verkkopalvelusta: 

E-aineistot

Lisensioitujen e-aineistojen käyttöoikeudet ovat edelleen korkeakoulukohtaiset. Kampusten ulkopuolella tapahtuva etäkäyttö edellyttää kirjautumista korkeakoulun verkkotunnuksilla.

Suurinta osaa lisensoiduista e-aineistoista on mahdollista käyttää paikallisesti kampuksilla.

Lue lisää e-aineistojen käytöstä 3AMK-kirjastoissa.

Yhteinen asiakasrekisteri

Haka-kirjatumista käyttävä korkeakoulun opiskelija tai henkilökuntaan kuuluva löytää omat tietonsa kirjautumalla sen korkeakoulun Finnaan, jota on aikaisemminkin käyttänyt​.

Kirjastokortin numerolla kirjautuva korkeakoulun ulkopuolinen asiakas löytää omat tietonsa minkä tahansa 3AMKin Finnaan kirjautumalla

Asiakkaat jotka ovat rekisteröityneet useampaan 3AMK-kirjastoon

Lainoihin ja maksuihin liittyvät tiedot yhdistetään. Aktiiviisia kirjastokortteja ja sähköpostiosoitteita voi olla vain yksi. Yhdistymisen jälkeen tarkista aktiivisen kirjastokorttisi numero kirjautumalla MetCat Finnaan. Kortin numeron löydät Kirjastokortit-välilehdeltä. Samalla tarkista asiakastiedoissasi näkyvät yhteys-, laina- ja maksutietosi. Mikäli kirjautumisessa on ongelmia tai asiaan liittyy muita kysymyksiä, ota yhteys kirjastoon.

Tietosuojaseloste ja asiakkaan oikeudet

Asiakkaille lähetetään sähköpostitse tiedote asiakastietojen siirrosta kirjastojen yhteiseen asiakasrekisteriin. Mikäli asiakas ei halua henkilötietojensa siirtyvän yhdistettyyn asiakasrekisteriin, tulee hänen ilmoittaa asiasta kirjastoon.

Asiakkaan tiedot voidaan poistaa asiakasrekisteristä vain, mikäli hänellä ei ole suorittamattomia maksuja eikä palauttamattomia lainoja.

Kirjastojen tilat

Jokaisen kirjaston tilat ovat avoimet ja kaikkien käytettävissä. Yksittäiset tilat, esimerkiksi varattavat ryhmätyötilat, voivat olla rajattuja vain kyseisen korkeakoulun opiskelijoille, mutta muutoin kaikki ovat tervetulleita hyödyntämään kirjastojen tiloja.

Metropolian kirjasto- ja tietopalvelut | Metropolia Library and Information Services