Skip to main content

3AMK kirjastot: E-aineistot

E-aineistot

Alla olevista linkeistä näet kaikki erilaiset e-aineistot, joita korkeakoulukirjastoille on hankittu. E-aineistoihin kuuluu esimerkiksi artikkelitietokantoja, sanomalehtitietokantoja, tilastotietokantoja ja sanakirjoja.

E-aineisto-oppaat

E-aineistoja on paljon ja niiden käyttö voi tuntua hankalalta, mutta tiedonhakuoppaat auttavat ongelmatilanteissa. Niistä saat tietoa siitä, mitä eri tietokannat sisältävät ja miten niistä kannattaa hakea tietoa. Tiettyyn koulutusalaan keskittyvistä oppaista saat tietoa kyseisen alan parhaista tiedonlähteistä.

Mitä ovat lisensoidut e-aineistot

Korkeakoulukirjastot maksavat lisenssimaksuja erilaisista e-aineistoista. Tyypillisiä lisensoituja e-aineistoja ovat mm. e-kirjapaketit, lehti- ja artikkelitietokannat sekä erilaiset hakuteokset ja portaalit.

Miten käytät lisensoituja e-aineistoja?

Paikan päällä kirjastossa

Kaikki kirjastossa asioivat voivat käyttää lisensoituja aineistoja paikan päällä kirjaston tietokoneilla, sillä korkeakoulun verkossa ne ovat vapaasti käytettävissä. 

Etänä

Etänä esimerkiksi kotoa lisensoituja aineistoja voi käyttää vain omilla verkkotunnuksilla kirjautumalla. Kirjaudut siis oman korkeakoulusi verkkokirjastoon ja saat käyttöösi sen tarjoamat e-aineistot.

Aineistojen käyttöehdot

Aineistokohtaisista käyttöoikeuksista löydät tietoa FinELibin sivuilta, aineistojen sivuilta tai kysymällä kirjastosta.

Verkkotunnukset

Verkkotunnuksista vastaa kunkin korkeakoulun IT-hallinto.

Verkkotunnuksiin liittyviä ohjeita

Kysymykset verkkotunnuksiin liittyen

HUOM! Ilmoita kysymyksesi yhteydessä nimesi, oma korkeakoulusi ja mitä opintoja olet suorittamassa. Käytä oman korkeakoulusi sähköpostia.

Metropolian kirjasto- ja tietopalvelut | Metropolia Library and Information Services