Skip to main content

Aukioloajat ja yhteystiedot: Yhteistyökirjasto Arabia

Kirjasto on suljettu 28.4. alkaen

Metropolian ja Pop & Jazz Konservatorion yhteiskirjasto Arabiassa on suljettu 28.4.2017 alkaen kirjastossa tehtävien muutosten vuoksi. Metropolian kulttuurialan kirjastot Ruoholahdesta ja Tikkurilasta muuttavat Arabiaan kesällä 2017. Kirjaston tilassa (Hämeentie 135A) tehdään kesän aikana remonttia.

Kirjasto avataan uusittuna syyskuussa 2017

Uuden Arabian kampuksen kirjaston on määrä avautua syyskuussa 2017. Tarkempi aika täsmentyy myöhemmin. Kirjasto tuottaa jatkossakin myös Pop & Jazz Konservatorion kirjastopalvelut.

Laina-ajat ja palautukset remontin aikana

Remontin aikana kirjastossa on pitkät laina-ajat. Ennen remonttia lainattu aineisto erääntyy 8.11.2017. Remontin aikana lainoja voi palauttaa palautuslaatikkoon, joka sijaitsee kirjaston ovella (portaat ylös kaupunginkirjastosta). Ongelmatilanteissa yhteyden kirjastoon saa sähköpostitse: kirjasto_arabia(at)metropolia.fi tai kirjasto(at)metropolia.fi


>> Lue lisää muutoksista kirjastossa. 

Suosittelemme!

Tietoa Arabian kirjastosta

Hämeentien ja Arabiankadun kulttuurialojen kirjastopalvelut tuotetaan yhteistyössä Pop & Jazz Konservatorion kirjaston kanssa.

Asiakaspalvelu

kirjasto_arabia (at) metropolia.fi
puh. 040 547 5267

Sijainti

Kirjasto sijaitsee Helsingin Arabiassa osoitteessa 
Hämeentie 135 A, 00560 Helsinki
PL 4052, 00079 Metropolia​​

Kirjaston sijainti Google Maps -palvelussa.

Henkilökunta

Lamppu, Anna Kanerva
puh. 040 3349 679
sähköposti: annakanerva.lamppu (at) metropolia.fi
informaatikko

Kirjastokortti

Kirjaston aineistoa voi lainata Arsca-kortilla. Arsca-kortin saa kirjastosta täyttämällä ilmoittautumislomakkeen ja näyttämällä henkilötodistuksen. Kirjaston ilmoittautumislomakkeen voi täyttää myös etukäteen, jolloin kortti tehdään kirjastossa valmiiksi viimeistään toisena arkipäivänä lomakkeen lähettämisen jälkeen.

Hinnasto

Myöhästymismaksut

kirjat ja nuotit (28 vrk laina-aika): 0,30 € / vrk
Cd-levyt (14 vrk laina-aika): 0,30 € / vrk
kurssikirjat (14 vrk laina-aika): 0,70 € / vrk

Muut

Kangaskassi 2 €

HUOM! Palautuslaatikkoon voi palauttaa lainoja kirjaston ollessa suljettuna. Jos palautat esim. perjantaina kirjaston ollessa suljettu lainasi palautuslaatikoon, palautuspäiväksi rekisteröityy perjantai, vaikka palautus käsiteltäisiin vasta seuraavan viikon alussa.

Kadonnut tai vaurioitunut aineisto on on korvattava.

Kokoelmat

KIrjasto palvelee ensisijaisesti Metropolian ja Pop & Jazz Konservatorion opiskelijoita ja henkilökuntaa. Kokoelmien painotusaloja ovat audiovisuaalinen media, digitaalinen viestintä, kulttuurituotanto, radio- ja televisioilmaisu, rytmimusiikki sekä soveltava draama. Kokoelmissa on kirjoja, nuotteja, äänitteitä, lehtiä ja opinnäytteitä.

Kirjaston kokoelmatunnutkset Arsca-tietokannassa ovat Metpo (musiikkikokoelma) ja Tavi (Hämeentien kulttuurialojen kokoelma)
Laina-ajat ovat:

Metpo

0 vrk käsikirjasto, opinnäytteet, lehdet
14 vrk levyt
28 vrk kirjat ja nuotit

Tavi

0 vrk käsikirjasto, ei-lainattavat kurssikirjat, opinnäytteet, lehdet
14 vrk kurssikirjat, av-aineisto
28 vrk kirjat

Metropolian ja Pop & Jazz Konservatorion henkilökunnan laina-aika kaikkiin lainattaviin aineistoihin on 56 vrk.

Äänitteitä ja nuotteja lainataan ainoastaan Metropolian ja Pop & Jazz Konservatorion henkilökunnalle ja opiskelijoille.

Ulkopuolisille asiakkaille kirjasto tarjoaa pienimuotoista tietopalvelua, sekä mahdollisuuden musiikkikirjojen lainaamiseen ja musiikkikokoelman kuunteluun. Kirjastossa on WLAN-verkko.

Metropolian ja Pop & Jazzin yhteisessä verkossa on myös erilaista musiikkiaineistoa sisältäviä tietokantoja (e-lehtiä, hakuteoksia, streaming-äänitteitä). Nämä ovat käytettävissä Metropolian ja Pop & Jazzin verkossa olevilla tietokoneilla sekä kirjastossa. Metropolian opiskelijoille on olemassa myös etäkäyttömahdollisuus.

HUOM! Kirjastoon ei voi palauttaa muiden Metropolian kirjastojen lainoja eikä muiden Arsca-kirjastojen lainoja.

Tietokoneet ja tulostus

Kirjastossa on neljä Metropolian työasemaa, joita opiskelijat ja henkilökunta voivat käyttää omilla tunnuksillaan.
Lukusalissa ja kirjaston tiloissa toimii Metropolian langaton verkko, joten myös omilla laitteilla työskentely on mahdollista.

Kirjastossa on Metropolian monitoimilaite, jolla voi tulostaa, kopioida ja skannata. Toshiba-monitoimilaite toimii Metropolian käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

Tietohallinnon sivustolta löydät kopiohinnaston ja ohjeet tulostamisesta PaperCut-järjestelmällä.

Ulkopuoliset asiakkaat eivät pysty käyttämään Metrooplian monitoimilaitetta, mutta palveluaikoina kirjaston aineistoa voi kopioida alakerrassa sijaitsevan kaupunginkirjaston koneilla. Kysy neuvoa asiakaspalvelusta!

Hankintatoiveet

Otamme mielellämme vastaan opiskelijoiden ja henkilökunnan hankintatoiveita! Mikäli pystymme hankkimaan toivotun aineiston, siitä tehdään aineiston saavuttua automaattisesti varaus kirjastoon hankintatoiveen jättäjälle. Ilmoitamme myös, jos toivetta ei jostain syystä pystytä totetuttamaan.

Jätä hankintatoive kirjaston kokoelmiin.

Metropolian kirjasto- ja tietopalvelut | Metropolia Library and Information Services