Skip to main content

3AMK kirjastot: Etusivu

Keväällä 2019 yhteinen kirjastojärjestelmä

Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian kirjastot (3AMK-kirjastot) siirtyvät uuteen kirjastojärjestelmään toukokuussa 2019. Samalla 3AMK-kirjastojen painetut kokoelmat ja asiakasrekisteri yhdistetään. Tällä sivulla kerrotaan yhdistämiseen liittyvistä asioista.

Yhdistymisen aikataulu

Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian kirjastotietokannat yhdistetään ja siirretään uuteen kirjastojärjestelmään 13.5. - 19.5.2019. Lainaaminen, palauttaminen, varaaminen, maksaminen ja muut toiminnot ovat pois käytöstä muutostöiden aikana.

Osa kirjastoista on suljettuina katkoksen ajan. Katso aukioloajat alta.

Yhteinen kokoelma

Tietokantojen yhdistämisen jälkeen asiakas löytää yhdellä haulla Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian kokoelmiin kuuluvat aineistot.

Aineistot voi hakea oman korkeakoulun verkkopalvelusta: 

E-aineistot

Lisensioitujen e-aineistojen käyttöoikeudet ovat edelleen korkeakoulukohtaiset. Kampusten ulkopuolella tapahtuva etäkäyttö edellyttää kirjautumista korkeakoulun verkkotunnuksilla.

Suurinta osaa lisensoiduista e-aineistoista on mahdollista käyttää paikallisesti kampuksilla.

Yhteinen asiakasrekisteri

Haka-kirjatumista käyttävä korkeakoulun opiskelija tai henkilökuntaan kuuluva löytää omat tietonsa kirjautumalla sen korkeakoulun Finnaan, jota on aikaisemminkin käyttänyt​.

Kirjastokortin numerolla kirjautuva korkeakoulun ulkopuolinen asiakas löytää omat tietonsa minkä tahansa 3AMKin Finnaan kirjautumalla

Asiakkaat jotka ovat rekisteröityneet useampaan 3AMK-kirjastoon

Lainoihin ja maksuihin liittyvät tiedot yhdistetään. Aktiiviisia kirjastokortteja ja sähköpostiosoitteita voi olla vain yksi. Yhdistymisen jälkeen tarkista aktiivisen kirjastokorttisi numero kirjautumalla MetCat Finnaan. Kortin numeron löydät Kirjastokortit-välilehdeltä. Samalla tarkista asiakastiedoissasi näkyvät yhteys-, laina- ja maksutietosi. Mikäli kirjautumisessa on ongelmia tai asiaan liittyy muita kysymyksiä, ota yhteys kirjastoon.

Tietosuojaseloste ja asiakkaan oikeudet

Asiakkaille lähetetään sähköpostitse tiedote asiakastietojen siirrosta kirjastojen yhteiseen asiakasrekisteriin. Mikäli asiakas ei halua henkilötietojensa siirtyvän yhdistettyyn asiakasrekisteriin, tulee hänen ilmoittaa asiasta kirjastoon.

Asiakkaan tiedot voidaan poistaa asiakasrekisteristä vain, mikäli hänellä ei ole suorittamattomia maksuja eikä palauttamattomia lainoja.

3AMK-kirjastojen käyttösäännöt

3AMK-kirjastojen yhteiset käyttösäännöt julkaistaan kirjastojen www-sivuilla.

Laina-ajat

  • Neljän viikon laina (28 vrk)
  • Kahden viikon laina (14 vrk)

Kaikkea aineistoa ei lainata. Kirjastoissa voi olla myös aineistoa, jota lainataan vain oman korkeakoulun opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Myöhästymismaksut

  • 0,50 € / päivä
  • Lainakohtainen yläraja: 15 €
  • Asiakaskohtainen yläraja: 80 €
  • Lainauskiellon raja: 15 €

Maksuja ei kerry niiltä päiviltä, kun kirjastot ovat kiinni.

Uusintakerrat

Uusia voi maksimissaan 10 kertaa, jonka jälkeen laina on viimeistään palautettava.

Varaaminen

Voit varata minkä tahansa 3AMK-kirjaston kirjoja. Haaga-Helian Vierumäen kampukselta toimitetaan aineistoa vain, jos sitä ei ole saatavilla muiden kampusten kirjastoista.

  • Varausten noutoaika on 4 arkipäivää
  • Noutamaton varaus: 2 €

Asiointi 3AMK-kirjastoissa

3AMK-kirjastojen asiakas voi yhdellä kirjastokortilla lainata kaikkien kolmen kirjaston aineistoja

Kaikki lainat voi palauttaa mihin tahansa 3AMK-kampuskirjastoon

Myöhästymismaksut voi maksaa mihin tahansa 3AMK-kampuskirjastoon tai verkossa minkä tahansa 3AMK-Finnan kautta.

Kirjastojen tilat

Jokaisen kirjaston tilat ovat avoimet ja kaikkien käytettävissä. Yksittäiset tilat, esimerkiksi varattavat ryhmätyötilat, voivat olla rajattuja vain kyseisen korkeakoulun opiskelijoille, mutta muutoin kaikki ovat tervetulleita hyödyntämään kirjastojen tiloja.

Metropolian kirjasto- ja tietopalvelut | Metropolia Library and Information Services